DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27819

Название: Kinetics of the drying process of cultivated mushrooms
Другие названия: Кінетика процесу сушіння культивованих грибів
Авторы: Burlaka, Tatiana
Бурлака, Тетяна Василівна
Dubkovetskyy, Igor
Дубковецький, Ігор Володимирович
Malezhik, Ivan
Малежик, Іван Федорович
Ключевые слова: культивовані гриби
кінетика сушіння
інфрачервоне випромінювання
конвекція
культивируемые грибы
кинетика сушки
инфракрасное излучение
конвекция
cultivated mushrooms
kinetics of drying
infrared radiation
convection
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2016
Библиографическое описание: Burlaka, T. Kinetics of the drying process of cultivated mushrooms / T. Burlaka, I. Dubkovetskyi, I. Malezhyk // Food Science for Well-being (CEFood 2016) : 8th Central European Congress on Food 2016 : book of Abstracts, 23-26 May 2016. – K. : NUFT, 2016. – P. 250.
Краткий осмотр (реферат): In investigation of the drying process of cultivated mushrooms by known methods, it was established that none of the methods of drying can provide the minimum electric energy consumption for the preparation of the final product with high quality indices. That is why we proposed to combine two methods, namely, to use infrared rays in combination with convection under forced air circulation. У дослідженні процесу сушіння культивованих грибів за відомими методами було встановлено, що жоден із способів сушіння не може забезпечити мінімальне споживання електроенергії для підготовки кінцевого продукту з високоякісними показниками. Ось чому ми запропонували об'єднати два методи, а саме: використовувати інфрачервоні промені у поєднанні з конвекцією при циркуляції примусового повітря. При исследовании процесса сушки культивируемых грибов по известным методам было установлено, что ни один из способов сушки не может обеспечить минимальное потребление электрической энергии для приготовления конечного продукта с высокими показателями качества. Вот почему мы предложили объединить два метода, а именно использовать инфракрасные лучи в сочетании с конвекцией при принудительной циркуляции воздуха.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27819
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:

File Description SizeFormat
105а.pdf381,98 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback