Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2834
Title: Екохімія та ендоекологія елементів
Authors: Перепелиця, Олександр Петрович
Keywords: харчова промисловість
фізико-хімічні константи
фізичні та хімічні властивості
методи одержання простих речовин
галузі застосування
екологічні проблеми
пищевая промышленность
физические и химические свойства
методы получения простых веществ
food industry
physical and chemical properties
methods of preparation of simpl substances
breanches of using
ecological problems
кафедра харчової хімії
Issue Date: 2004
Citation: Перепелиця, О. П. Фізико-хімічні властивості, одержання, застосування, біологічна роль хімічних елементів / О. П. Перепелиця // Екохімія та ендоекологія елементів : довідник із екологічного захисту. – Київ : НУХТ, Екохім. – 2004. – С. 9–37.
Abstract: У довіднику наведені дані про ізотопи елемента, автора його відкриття, вміст у земній корі, природні мінерали, фізико-хімічні константи, фізичні і хімічні властивості, методи одержання простих речовин, галузі застосування, джерела застосування, вплив на довкілля, біологічну роль і міру токсичності. Описані різні металовмісні матеріали, в тому числі сплави, їх склад, призначення і забруднюючий вплив на харчові продукти. Повідомляється про хімічний склад їжі, вплив найважливіших хімічних елементів на організм людини через харчові продукти і воду, описані глобальні проблеми екології. У книзі розглянуті проблеми екологічної рівноваги, радіоактивних забруднень і охорони здоров’я людини. Розрахований на працівників громадських організацій екологічного, хімічного, медичного, біологічного і харчового напрямів, учнів старших класів шкіл і ліцеїв, вступників до навчальних закладів, учителів шкіл, студентів технікумів і вузів, медпрацівників, працівників установ громадського харчування, харчової, сільськогосподарської, металургійної та хімічної промисловостей, широкого кола читачів.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2834
ISBN: 966-612-012-7
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
13-05-6.pdf18.52 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.