DSpace О системе DSpace
 

eNUFTIR >
Монографії, підручники, навчальні посібники >
Підручники >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28453

Название: Гігієнічні вимоги до проектування обладнання харчових виробництв
Другие названия: Hygienic requirements for the design of food production equipment
Авторы: Чепелюк, Олена Олександрівна
Chepeliuk, Olena
Єщенко, Оксана Анатоліївна
Yeshchenko, Oksana
Доломакін, Юрій Юрійович
Dolomakin, Yuriy
Ключевые слова: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
проектування
гігієна
обладнання
з’єднання
харчові продукти
очищення
design
hygiene
equipment
joining
food
cleaning
проектирование
гигиена
оборудование
соединения
продукты питания
очистка
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Чепелюк, О. О. Гігієнічні вимоги до проектування обладнання харчових виробництв : підручн. / О. О. Чепелюк, О. А. Єщенко, Ю. Ю. Доломакін. – К. : НУХТ, 2017. – 385 с.
Краткий осмотр (реферат): Висвітлено питання гігієнічного дизайну технологічного обладнання, який може істотно зменшити ризики, пов’язані із забрудненням харчових продуктів у процесі виробництва. Розглянуто основні положення щодо вибору конструкційних матеріалів, необхідної чистоти оброблення поверхонь, які контактують з продуктом. Подано рекомендації з виконання окремих елементів конструкції та їхніх з’єднань з метою запобігання застійним зонам. Комплексно описано проблеми, пов’язані з конструюванням технологічних трубопровідних систем. Наведено основні відомості, потрібні для конструювання систем очищення обладнання. Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Обладнання переробних і харчових виробництв». Може бути корисний для інженерно-технічних працівників харчової і суміжних галузей промисловості. The issue of hygienic design of technological equipment is considered which can significantly reduce the risks associated with contamination of food products during the production process. The main provisions concerning the choice of structural materials, the necessary roughness of surfaces that are in contact with the product are considered. The recommendations for the manufacturing of some elements of the design and their joints are guided to prevent dead zones formation. The problems associated with the design of technological pipelines are described in detail. The basic information necessary for the design of equipment cleaning systems is given. This manual is for students of higher educational institutions studying in the specialty "Equipment for processing and food production". May be useful for engineering and technical workers in the food industry and related industries. Освещены вопросы гигиенического дизайна технологического оборудования, который может существенно уменьшить риски, связанные с загрязнением пищевых продуктов в процессе производства. Рассмотрены основные положения по выбору конструкционных материалов, необходимой чистоты обработки поверхностей, контактирующих с продуктом. Даны рекомендации по выполнению отдельных элементов конструкции и их соединений для предотвращения образования застойных зон. Комплексно описаны проблемы, связанные с конструированием технологических трубопроводных систем. Приведены основные сведения, необходимые для конструирования систем очистки оборудования. Для студентов высших учебных заведений, обучающихся по специальности «Оборудование перерабатывающих и пищевых производств». Может бать полезен для инженерно-технических работников пищевой и смежных отраслей промышленности.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28453
Располагается в коллекциях:Підручники

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Hygienic requirements for the design of food production equipment.pdf2,81 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь