Технологія свіжозамороженої продукції з використаних кріопротекторів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Stal'

Анотація

З метою підвищення кріорезистентності рослинних клітин плодоовочевої сировини до дії низьких температур досліджено широкий спектр апробованих у кріомедицині та кріобіології протекторів проникаючої та непроникаючої дії з класу спиртів, амінокислот, білків, вуглеводів та полімерних сполук; показано можливість підвищення ефективності кріозахисту рослинних клітин за рахунок використання комбінованих сумішей кріопротекторів.
In order to increase kriorezystentnosti plant cells produce raw materials to low temperatures was studied in a wide range of proven and Cryomedicine Cryobiology protectors penetrating and non-penetrating action of the class of alcohols, amino acids, proteins, carbohydrates and polymeric compounds the possibility of increasing the efficiency cryoprotection plant cells by using combined mixtures cryoprotectants.

Опис

Ключові слова

дикорослі ягоди, біотрансформація, дефростація, кріорезистентність, wild berries, biotransformation, defrosted, дефростация, cryoresistance, кафедра гуманітарних дисциплін, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Зібрання