Технологія свіжозамороженої продукції з використаних кріопротекторів
Файли
Дата
2011
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Stal'
Анотація
З метою підвищення кріорезистентності рослинних клітин плодоовочевої сировини до дії низьких температур досліджено широкий спектр апробованих у кріомедицині та кріобіології протекторів проникаючої та непроникаючої дії з класу спиртів, амінокислот, білків, вуглеводів та полімерних сполук; показано можливість підвищення ефективності кріозахисту рослинних клітин за рахунок використання комбінованих сумішей кріопротекторів.
In order to increase kriorezystentnosti plant cells produce raw materials to low temperatures was studied in a wide range of proven and Cryomedicine Cryobiology protectors penetrating and non-penetrating action of the class of alcohols, amino acids, proteins, carbohydrates and polymeric compounds the possibility of increasing the efficiency cryoprotection plant cells by using combined mixtures cryoprotectants.
In order to increase kriorezystentnosti plant cells produce raw materials to low temperatures was studied in a wide range of proven and Cryomedicine Cryobiology protectors penetrating and non-penetrating action of the class of alcohols, amino acids, proteins, carbohydrates and polymeric compounds the possibility of increasing the efficiency cryoprotection plant cells by using combined mixtures cryoprotectants.
Опис
Ключові слова
дикорослі ягоди, біотрансформація, дефростація, кріорезистентність, wild berries, biotransformation, defrosted, дефростация, cryoresistance, кафедра гуманітарних дисциплін, кафедра технології оздоровчих продуктів