DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29188

Название: Характеристика вторинних сировинних ресурсів бурякоцукрового виробництва з позицій здорового харчування
Другие названия: Characteristics of the secondary raw materials of sugar beet procession from the viewpoint of healthy nutrition
Авторы: Сімахіна, Галина Олександрівна
Simahina, Galina
Ключевые слова: кафедра технології оздоровчих продуктів
цукровий буряк
жом
меляса
оздоровчі продукти
інновації
сахарная свекла
жом
меласса
оздоровительные продукты
инновации
sugar beet
oilcakes
molasses
healthy foodstuffs
innovations
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Сімахіна, Г. О. Характеристика вторинних сировинних ресурсів бурякоцукрового виробництва з позицій здорового харчування / Г. О. Сімахіна // Цукор України. - 2014. - №9 (105). - С. 6-11
Краткий осмотр (реферат): На основі аналізу літературних даних та власних теоретичних і експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність використання вторинних сировинних ресурсів бурякоцукрового виробництва – жому та меляси для створення нових харчових продуктів та біологічно активних добавок до їжі оздоровчого призначення. Багатий біокомпонентний склад жому та меляси повинен стати істотною складовою у подоланні в раціонах харчування населення України дефіциту мінеральних елементів, харчових волокон, пектинових речовин тощо. На основании анализа литературных данных и собственных теоретических и экспериментальных исследований доказана целесообразность использования вторичных сырьевых ресурсов свеклосахарного производства – жома и мелассы для создания новых пищевых продуктов и биологически активных добавок к пище оздоровительного назначения. Богатый биокомпонентный состав жома и мелассы должен стать существенной составляющей в устранении в рационах питания населения Украины дефицита минеральных элементов, пищевых волокон, пектиновых веществ и т.п. The expedience of using the secondary raw resources of sugar beet procession (oilcakes and molasses) to create the new foodstuffs and biologically active supplements to food was proved on the base of analysis of literary data and results of our own theoretical and experimental researches. Biologically rich composition of oilcakes and molasses has to become the significant component to eliminate the deficit of mineral elements, food fibers, pectin substances etc. in Ukrainian people’s diet.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29188
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Симахина.pdf2,27 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback