Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29707
Title: Багатокритеріальний вибір обладнання для формування котлетних виробів
Authors: Васильков, Володимир Володимирович
Чепелюк, Олександр Миколайович
Чепелюк, Олена Олександрівна
Keywords: багатокритеріальний вибір
метод спектрального аналізу
метод Парето
метод відстані до мети
обладнання
технічний рівень
multicriterial choice
spectral analyze
Pareto optimal solutions
distance to the goal
equipment
technical level
кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
Issue Date: 2019
Citation: Васильков, В. В. Багатокритеріальний вибір обладнання для формування котлетних виробів / В. В. Васильков, О. М. Чепелюк, О. О. Чепелюк // Наукові праці НУХТ. – Т. 25, №1. – 2019. – С. 105–115.
Abstract: Суть, можливості і результати застосування трьох методів багатокритеріального вибору – спектрального аналізу, Парето і відстані до мети – продемонстровані на прикладі оцінювання технічного рівня машин для формування котлетних виробів невеликої продуктивності. Розглянуто вісім зразків обладнання провідних виробників. В якості показників, які порівнювалися, обрано продуктивність, споживану потужність, місткість завантажувального бункера, габарити і масу обладнання. Враховано вагомість кожного із перерахованих показників.The essence, possibilities and results of the application of three methods of multicriteria choice – spectral analysis, Pareto and distance to the goal – are demonstrated on the example of the technical level evaluation of low-productivity burger forming machines. Eight samples of equipment from leading manufacturers are considered. As indicators, which were compared, the productivity, power consumption, capacity hopper, overall sizes and weight of equipment were selected. The importance of each of these indicators is taken into account.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/29707
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chepeliuk_multicriterian_choice.pdf743.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.