Характеристика пивоварних властивостей озимого ячменю 2018 року врожаю

Вантажиться...
Ескіз

Файли

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Пивоварний ячмінь – це високотехнічна культура. Вона вимагає правильної агротехнічної підготовки. Пивоварна промисловістю пред’являються особливі вимоги щодо якості зерна ячменю, яке використовується. Спільні показники для такої сировини представлені у Держстандарті України (ДСТУ 3769-98 «Ячмінь технічні умови»). На даний момент в Державному реєстрі сортів рослин придатних для поширення в Україні станом на 12 вересня 2018 рік офіційно зареєстровано 63 сорти озимого ячменю та 83 сорти ярого пивоварного ячменю. Головною причиною стрімкого поширення озимих сортів ячменю є те, що ця культура є найбільш врожайною серед озимих. Досить раннє дозрівання дозволяє озимому ячменю уникнути дії високих температур повітря, а також озимий ячмінь накопичує білку на 1 – 1,5 % менше, чим ярий., він квітне на 3-4 тижні раніше, що знижує ризик інфікування грибами, в основному роду Fusarium, розвиток яких на ячмені є однією з причин фонтанування пива (ефект гашинга). Brewing barley is a high-tech culture. It requires correct agronomic training. The brewing industry is subject to special requirements for the quality of the barley used. Common indicators for such raw materials are presented in the State Standard of Ukraine (DSTU 3769-98 "Barley Technical Specifications"). At present, 63 varieties of winter barley and 83 varieties of spring barley have been officially registered in the State Register of Plant Varieties, suitable for distribution in Ukraine as of September 12, 2018. The main reason for the rapid spread of winter barley varieties is that this crop is the most crop in the winter. Sufficiently early ripening allows winter barley to avoid the effects of high temperatures, as well as winter barley accumulates protein by 1 - 1.5% less than the spring. It blossoms 3-4 weeks earlier, which reduces the risk of infection with mushrooms, mainly of the genus Fusarium , whose development in barley is one of the reasons for beer fountains (the effect of hashing) .

Опис

Ключові слова

ячмінь озимий, селекція, пивоварний ячмінь, пиво, солодорощення, winter barley, breeding, brewing barley, brewing barley, beer, mowing, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв

Бібліографічний опис

Кошова, В. М. Характеристика пивоварних властивостей озимого ячменю 2018 року врожаю / В. М. Кошова, А. О. Коберніцька // Інновації та закономірності розвитку харчових технологій: теоретичні та прикладні аспекти : науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених з міжнародною участю : матеріали конференції, 28–29 березня 2019 р. – Київ : ККІБП, 2019. – С. 26–28.