Використання методу регресійного аналізу для математичного моделювання процесу пророщування насіння льону

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

З побудованої математичної моделі випливає, що максимальна енергія проростання становить 99,64% і досягається при температурі 27,5°С та вологості 95%. У виробничих умовах можна проводити процес пророщування насіння льону за температур від 20 до 30 °С, якщо вологість навколишнього середовища 95%. При зменшенні вологості до 70% діапазон температур може становити 23-30 °С, при цьому значення енергії проростання становить від 90 до 100%. From the constructed mathematical model it follows that the maximum germination energy is 99.64% and is achieved at a temperature of 27.5 ° C and a humidity of 95%. In production conditions, it is possible to carry out the process of germination of flax seeds at temperatures from 20 to 30 ° C, if the ambient humidity is 95%. With a decrease in humidity of up to 70%, the temperature range can be 23-30 ° С, while the value of germination energy is from 90 to 100%.

Опис

Ключові слова

регресійний аналіз, математичне моделювання, пророщування, насіння льону, енергія проростання, regression analysis, mathematical modeling, germination, flax seeds, germination energy, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Краєвська, С. Використання методу регресійного аналізу для математичного моделювання процесу пророщування насіння льону / С. Краєвська, О. Єщенко, Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 89-91.