Розроблення рецептури комбінованого молочного продукту оздоровчого призначення

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Поєднання корисних якостей молочних та злакових продуктів дозволяє отримувати гармонійні за складом та властивостями композиції. В них містяться такі дефіцитні для сучасного раціону харчові речовини, як кальцій та білок, незамінні амінокислоти, поліненасичені жирні кислоти, харчові волокна, вітаміни (С, В1, В2, В6, Е, β-каротин), олігосахариди та мінеральні речовини.Пропонується до кисломолочного сиру додавати 10% вівса та 7% пюре обліпихи. При цьому СКОР першої лімітованої НАК збільшується на 5,9%, коефіцієнт утилітарності – на 4,8%, коефіцієнт надлишковості зменшується на 2,9%. The combination of useful properties of dairy and cereal products can receive harmonious composition and properties of the composition. They are such scarce for the modern diet nutrients like calcium and protein, essential amino acids, polyunsaturated fatty acids, dietary fiber, vitamins (C, B1, B2, B6, E, β-carotene), oligosaccharides and minerals to rechovyny.Proponuyetsya cottage cheese add 10% oats and 7% sea buckthorn puree. This limited SCOR first NAC increased by 5.9%, the rate of utility - by 4.8%, the rate of redundancy is reduced by 2.9%.

Опис

Ключові слова

комбінований молочний продукт, оздоровчий продукт, обліпиха, пшениця, овес, сир кисломолочний, cottage cheese, combined milk product, health product, buckthorn, wheat, oat, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Краєвська, С. П. Розроблення рецептури комбінованого молочного продукту оздоровчого призначення / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко // Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, 29–30 жовтня 2012 р. – Київ : НУХТ, 2012. – С. 242–244.