Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30989
Title: Перспективи застосування адсорбентів кисню для зберігання харчових продуктів
Authors: Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
Сеньків, Михайло Миколайович
Шутюк, Віталій Володимирович
Keywords: зберігання
плоди
овочі
storage
fruits
vegetables
кафедра технології консервування
Issue Date: 2020
Citation: Бендерська, О. В. Перспективи застосування адсорбентів кисню для зберігання харчових продуктів / О. В. Бендерська, М. М. Сеньків, В. В. Шутюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 219.
Abstract: На кафедрі технології консервування національного університету харчових технологій досліджено вплив використання адсорбентів кисню на органолептичні та фізико-хімічні показники харчових напівфабрикатів та готових продуктів. Встановлено, що пакетик з поглиначем зменшує за 12…96 годин рівень вмісту кисню до менше 0,1 %, підтримує його рівень протягом декількох місяців. Поглинач кисню ефективний при широкому діапазоні коефіцієнта вмісту вологи в продукті - від 0,3 до 0,8 5%. The Department of Canning Technology of the National University investigated the influence of the use of oxygen adsorbents on organoleptic and physico-chemical indicators of food semi-finished products and finished products. It is found that the sachet with absorber reduces in 12...96 hours the level of oxygen content to less than 0,1 %, supports its level for several months. Oxygen absorber is effective at wide the moisture content of the product ranges from 0.3 to 0.85 %.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30989
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20 1 Benderska MNK NUFT N 86 kafedra TK.pdf262.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.