Спосіб комплексної переробки томатів (Патент на винахід № 112207 UA)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Спосіб комплексної переробки томатів полягає в послідовних операціях інспекції із видаленням некондиційних, вражених шкідниками та хворобами плодів, сортуванні томатів за ступенем стиглості, митті та механічному видаленні плодоніжок томатів, причому як сировину використовують томати різного ступеня зрілості та морфологічної будови, бланшування томатів проводять при температурі 60-120 °C протягом 0,5-60 хвилин, після цього проходить очищення томатів з подальшим їх подрібненням до розмірів частинок 5-15 мм, насіння томатів видаляють при здвоєному протиранні на ситі з діаметром отворів 1-2 мм, а на другому ситі з діаметром отворів 0,3-0,6 мм остаточно протирають томатну масу.

Опис

Ключові слова

томати, спосіб, переробка, tomato, method, recycling, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Патент 127328 України МПК А23В 7/005 (2006.01)/ Спосіб комплексної переробки томатів// Бендерська О.В., Бессараб О.С.; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № № u2018 02080; заявл. 25.09.2018; опубл. 10.05.2019. Бюл. № 9.