Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/31217
Title: Zostera marina як джерело унікальних біологічно активних речовин в закладах ресторанного господарства
Authors: Ковальчук, Світлана Степанівна
Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна
Keywords: Zostera marina
біологічно активні речовини
заклади ресторанного господарства
biologically active substance
restaurants
кафедра готельно-ресторанної справи
кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції
Issue Date: 2020
Citation: Ковальчук, С. С. Zostera marina як джерело унікальних біологічно активних речовин в закладах ресторанного господарства / С. С. Ковальчук, А. С. Наконечна // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції, 19- 20 травня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 284-285.
Abstract: Проведено аналіз напрямків збагачення харчових продуктів. Досліджено, що харчові продукти у складі, яких є Zostera marina, при технологічній обробці не втрачають своїх біологічних властивостей, тому доцільно використовувати дані водорості для оздоровлення населення України, яке проживає на радіоактивно забруднених та ендемічних територіях. Асортимент страв із використанням зостери, як біологічно активної речовини, необхідно розширяти та включати в меню закладів ресторанного господарства.The analysis of directions of food enrichment is carried out. It has been studied that foodstuffs containing Zostera marina do not lose their biological properties during technological processing, so it is advisable to use these algae for the health of the population of Ukraine living in radioactively contaminated and endemic areas. The range of dishes using zoster as a biologically active substance should be expanded and included in the menu of restaurants.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/31217
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1(9) (2).pdf318.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.