Спосіб виробництва запіканки овочевої (Патент на корисну модель № 139462)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Спосіб виробництва запіканки овочевої включає підготовку суміші, перемішування, формування, укладання у форму та випікання. Додатково отримують молочно-білкову основу, попередньо готують овочевий наповнювач, а саме миють овочі, буряк очищують від шкірки парою, розрізують та подрібнюють, нагрівають до температури 70-90 °С, проводять гідроліз протопектину рослинної тканини лимонною кислотою при рН 2,8-3,2 протягом 85-90 хв, моркву очищують, подрібнюють та бланшують за температури 85-90 °C протягом 10-12 хв, підготовлені буряк і моркву змішують за співвідношення 1:1, подрібнюють до стану пюре, яке вносять у суміш на етапі підготовки, додають концентрат сироваткових білків та проводять випікання за температури 180-185 °C протягом 35-40 хв. The method of production of vegetable casserole includes preparation of the mixture, mixing, molding, molding and baking. Additionally, a milk-protein base is obtained, a vegetable filler is prepared in advance, namely vegetables are washed, beets are peeled, cut and crushed, heated to a temperature of 70-90 ° С, plant tissue protopectin is hydrolyzed with citric acid at pH 2.8-3 , 2 for 85-90 min, carrots are cleaned, crushed and blanched at a temperature of 85-90 ° C for 10-12 min, prepared beets and carrots are mixed in a ratio of 1: 1, crushed to a state of puree, which is added to the mixture at the stage of preparation , add whey protein concentrate and bake at 180-185 ° C for 35-40 minutes.

Опис

Ключові слова

запіканка, концентрат сироваткових білків, овочевий наповнювач, casserole, whey protein concentrate, vegetable filler, кафедра технології молока і молочних продуктів

Бібліографічний опис

Патент на корисну модель № 139462 UA, МПК A23 L19/00 (2019.01) Спосіб виробництва запіканки овочевої / Кочубей-Литвиненко О. В., Поліщук Г. Є., Осьмак Т. Г., Сапіга В. Я., Михалевич А. П. ; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № u 201905892 ; заявл. 29.05.2019 ; опубл. 10.01.2020 ; Бюл. № 1, 2020 р.

Зібрання