Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/322
Title: Вплив електрогідравлічного ефекту на мікрофлору сокостружкової суміші
Other Titles: Effect of electrohydraulic effect on the microflora mixture of chip beet
Authors: Дашковський, Юрій Олександрович
Маринін, Андрій Іванович
Слива, Юлія Володимирівна
Dashkovskiy, Yuri
Marynin, Andriy
Sliva, Yulia
Keywords: microorganisms
electrohydraulic effect disinfecting effect
мікроорганізми
електрогідравлічний ефект
знезаражуюча дія
микроорганизмы
электрогидравлический эффект
обеззараживающее действие
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
Issue Date: 2006
Citation: Дашковський, Ю. О. Вплив електрогідравлічного ефекту на мікрофлору сокостружкової суміші / Ю. О. Дашковський, А. І. Маринін, Ю. В. Слива // Наукові праці Вінницького державного аграрного університету. - 2006. - Вип. 1. - С. 229-235.
Abstract: Встановлено, що електрогідравлічна обробка при U=35 кВ та кількістю імпульсів 7-10 дає можливість інактивувати продуценти клітин у середньому на 71...87%. При чому чутливими до знезаражуючої дії електрогідравлічного ефекту виявилися вегетативні клітини бактерій, дріжджів, міцеліальних грибів. Установлено, что электрогидравлическая обработка при U=35 кВ и количеством импульсов 7-10 позволяет инактивировать продуценты клеток в среднем на 71 ... 87%. Причем чувствительными к обеззараживающему действию электрогидравлического эффекта оказались вегетативные клетки бактерий, дрожжей, мицелиальных грибов. Found that the electro-treatment with U = 35 kV, and the number of pulses of 7.10 allows the producers to inactivate cells by an average of 71 ... 87%. And sensitive to the disinfecting action of electrohydraulic effect were vegetative cells of bacteria, yeasts, filamentous fungi.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/322
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vinyca.pdf655.91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.