Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32329
Title: Cтан води в розчинах біополімерів
Authors: Мельник, Оксана Петрівна
Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
Keywords: біополімери
водневі зв'язки
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
кафедра експертизи харчових продуктів
biopolymers
hydrogen bonds
Issue Date: 2020
Citation: Мельник, О. П. Cтан води в розчинах біополімерів / О. П. Мельник, І. Г. Радзієвська // Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials : book of abstracts, october 7-9, 2020. – Lviv : Lviv Polytechnic National University, 2020. – P. 43
Abstract: Біополімери – високомолекулярні сполуки, широко розповсюджені у природі, мають різне походження, хімічний склад і властивості. Інформацію про стан та роль води у складі біополімерів на молекулярному рівні отримано за результатами проведених досліджень методами ІЧ-, ЯМР-спектроскопії та рентгенофазового аналізу. Встановлено, що внаслідок руйнування структури макромолекули полісахаридів при підвищених теипературах, вуглеводневі ланцюги набувають збиткової енергії і проявляють підвищену адсорбційну активність у міжмолекулярних взаємодіях.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/32329
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
bio.pdf76.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.