DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3297

Название: Нешкідливість сироватки молочної, обробленої електоісковими розрядами, при одно- та багаторазовому введені в шлунок білим щурам
Другие названия: Harmlessness of a milk whey processed with electric-spark charges and introduced one and many times into stomach of albino rat
Авторы: Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
Дашковський, Юрій Олександрович
Чернюшок, Ольга Анатоліївна
Kochubei-Lytvynenko, Oksana
Dashkovskiy, Yuri
Chernyushok, Olga
Ключевые слова: нешкідливість
молочна сироватка
оброблення
електроіскрові розряди
гостра та підгостра токсичність
безвредность
сыворотка молочная
обработка
электроискровые разряды
острая и подострая токсичность
sefaty
milk whey
processing
electric spark discharge
acute and subacute toxicity
кафедра технології молока і молочних продуктів
кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів
Issue Date: 2012
Библиографическое описание: Чернюшок, О. А. Нешкідливість сироватки молочної, обробленої електоісковими розрядами, при одно- та багаторазовому введені в шлунок білим щурам / О. А. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, Ю. О. Дашковський, Л. М. Киричок // Харчова наука і технологія. - О. : Євротойз, 2012. - № 1.– С. 95-99.
Краткий осмотр (реферат): Проведено дослідження сироватки молочної, обробленої електроіскровими розрядами на нешкідливість, що є актуальним, враховуючи використання сироватки для виробництва харчових продуктів. Вивчено гостру та підгостру токсичність при одно- та багатократному введенні обробленої сироватки в шлунки білим щурам. Встановлено, що в умовах однократного перорального введення дорослим щурам обох статей в дозах 5,0-15,8 см3/кг не викликає загибелі, не впливає на температуру та фізіологічний приріст маси тіла.
Проведено исследование сыворотки молочной, обработанной электроискровыми разрядами на безвредность, что является актуальным, так как сыворотка используется для производства пищевых продуктов. Исследовано острую и подострую токсичность при одно и многократном введении обработанной сыворотки в желудки белым крысам. Установлено, что в условиях единоразового перорального введения взрослым крысам разных полов в дозах 5,0-15,8 см3/кг не вызывает гибели, не влияет на температуру и физиологический прирост массы тела.
The subject of the research – a safety of the milk whey processed with electric-spark discharge – is an actual topic considering a milk whey usage in the food production. It is studied acute and subacute toxicity while processed milk whey is injected in the stomach of albino rats one or many times. It is determined that one-time parallel injection of the 5,0-15,8 cm3/kg dose for adult rats of both sexes neither bring the death, nor influence the temperature and physiological increase of the body weight.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3297
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
182.pdf159,07 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback