Функціональна роль каротиноїдів та особливості їх використання у харчових технологіях
Файли
Дата
2010
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
З’ясовано основні біологічні функції каротиноїдів у живому організмі. Встановлено, що пріоритетною є їхня антиоксидантна, радіозахисна, антисклеротична, антиканцерогенна активність. Показано важливість досягнення високого ступеня засвоюваності каротиноїдів у складі харчових продуктів. Наведено основні технологічні прийоми збагачення каротиноїдами традиційних харчових середовищ.
It is shown the basic biological functions of carotenoids in vivo. Established that priority is their antioxidant, radioprotective, anti-sclerotic, anti-cancer activity. Shown the importance of achieving a high degree of digestibility of carotenoids in the food. The basic technological methods of enrichment carotenoids traditional food environments.
Опис
Ключові слова
каротиноїди, біологічна роль, вітаміни-антиоксиданти, технологія збагачення, carotenoids, biological role, antioxidant vitamins, enrichment technology, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Сімахіна, Г. О. Функціональна роль каротиноїдів та особливості їх використання у харчових технологіях / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. - 2010. - № 33. - С. 45-48.