Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3607
Title: Спектр веществ, формирующих вкус и аромат пива (часть 1)
Other Titles: Range of substances, forms the taste and aroma of beer (part 1)
Authors: Хиврич, Борис Иванович
Роздобудько, Борис Валерьевич
Hivrich, Boris
Rozdobudko, Boris
Keywords: смак пива
вкус пива
beer flavor
аромат
сірковмісні сполуки
діоксид сірки
сірководень
діметилсульфід
серосодержащие соединения
диоксид серы
сероводород
диметилсульфид
aroma
sulfur compounds
sulfur dioxide
hydrogen sulfide
dimetylsulfid
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 2012
Citation: Хиврич, Б. И. Спектр веществ, формирующих вкус и аромат пива (часть 1) / Б. И. Хиврич, Б. В. Роздобудько // Напитки. Технологии и инновации — 2012 - №9. — С. 59-61.
Abstract: На смак і аромат пива впливає дуже великий спектр як органічних, так і неорганічних сполук, в першу чергу речовини, що містять сірку. Одні з них є невід'ємною частиною нормального аромату пива, а інші, концентрації яких вище порогового відчуття, надають небажаний смак і аромат напою.
На вкус и аромат пива влияет очень большой спектр как органических, так и неорганических соединений, в первую очередь вещества содержащие серу. Одни из них являются неотъемлемой частью нормального аромата пива, а другие, концентрации которых выше порогового ощущения, придают нежелательный вкус и аромат напитку.
The taste and aroma of beer affects a very large range of both organic and inorganic compounds, particularly substances containing sulfur. Some of them are an integral part of the normal flavor of beer, and the other, with concentrations above the threshold sensation, give unwanted flavor drink.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3607
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Part_1.pdf4.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.