Дослідження тенденцій споживання основних харчових джерел лікопіну

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Лікопін - невітамінний каротиноїд з вираженими антиоксидантними властивостями завдяки наявності додаткових донорно-акцепторних груп. Біологічна активність лікопіну зумовлена антиканцерогенним, імуномодулюючим, кардіопротекторним, антиатерогенним, радіо- і фотозахисним ефектами. Доведено значну роль лікопіну в профілактиці хронічних захворювань серцево-судинної системи, особливо в умовах високого рівня оксидативного стресу у курців Lycopene is a non-vitamin carotenoid with pronounced antioxidant properties due to the presence of additional donor-acceptor groups. The biological activity of lycopene is due to anticancer, immunomodulatory, cardioprotective, antiatherogenic, radio- and photoprotective effects. The significant role of lycopene in the prevention of chronic diseases of the cardiovascular system, especially in conditions of high levels of oxidative stress in smokers.

Опис

Ключові слова

томати, соуси, заправки, tomatoes, sauces, condiments, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Дущак, О. В. Дослідження тенденцій споживання основних харчових джерел лікопіну / О. В Дущак, В. В Шутюк // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 19-20 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 103–104.