Дослідження тенденцій споживання основних харчових джерел лікопіну

Ескіз

Дата

2021

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Лікопін - невітамінний каротиноїд з вираженими антиоксидантними властивостями завдяки наявності додаткових донорно-акцепторних груп. Біологічна активність лікопіну зумовлена антиканцерогенним, імуномодулюючим, кардіопротекторним, антиатерогенним, радіо- і фотозахисним ефектами. Доведено значну роль лікопіну в профілактиці хронічних захворювань серцево-судинної системи, особливо в умовах високого рівня оксидативного стресу у курців Lycopene is a non-vitamin carotenoid with pronounced antioxidant properties due to the presence of additional donor-acceptor groups. The biological activity of lycopene is due to anticancer, immunomodulatory, cardioprotective, antiatherogenic, radio- and photoprotective effects. The significant role of lycopene in the prevention of chronic diseases of the cardiovascular system, especially in conditions of high levels of oxidative stress in smokers.

Опис

Ключові слова

томати, соуси, заправки, tomatoes, sauces, condiments, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Дущак, О. В. Дослідження тенденцій споживання основних харчових джерел лікопіну / О. В Дущак, В. В Шутюк // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 19-20 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 103–104.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced