Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/36820
Title: | Визначення вмісту каротиноїдів у зразках концентрованих томатопродуктів |
Authors: | Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна Шутюк, Віталій Володимирович Бессараб, Олександр Семенович |
Keywords: | каротиноїди томати концентрати carotenoids tomatoes concentrates кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | Дущак, О. В. Визначення вмісту каротиноїдів у зразках концентрованих томат-продуктів / О. В. Дущак, В. В. Шутюк, О. С. Бессараб // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 30 листопада 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 65–67. |
Abstract: | В роботі наведено результати визначення вмісту каротиноїдів у зразках томатної пасти вітчизняного та імпортного виробництва. Дослідні дані показують прямо пропорційну залежність між вмістом каротиноїдів та β-каротину: чим більший вміст каротиноїдів, тим більший β-каротину. У всіх досліджених зразках кількість β-каротину становить трохи більш як 12 % від загальної кількості каротиноїдів. The paper presents the results of determining the content of carotenoids in samples of tomato paste of domestic and imported production. The research data show a directly proportional relationship between the content of carotenoids and β-carotene: the higher the content of carotenoids, the greater the β-carotene. In all samples tested, the amount of β-carotene is slightly more than 12% of the total number of carotenoids. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/36820 |
Appears in Collections: | Тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
21 Benderska Proceedings of the International Scientific and Practical Conference.pdf | 309.5 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.