Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4167
Title: Исследование структурных состояний водных растворов сахарозы
Authors: Бобровник, Леонид Демьянович
Гречка, Вадим Васильевич
Гулый, Иван Степанович
Климович, В. М.
Мирошников, Олег Николаевич
Keywords: структура
кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
structure
конформация
квантово-химический метод
conformation
Issue Date: 2000
Citation: Исследование структурных состояний водных растворов сахарозы / Л. Д. Бобровник, В. В. Гречка, И. С. Гулый, В. М. Климович, О. Н. Мирошников // Сахар. – 2000. – № 6. – С. 22–24.
Abstract: Исследованы структурные изменения в водных растворах сахарозы различной концентрации с помощью спектров комбинационного рассеивания и квантово- химического метода. На основании квантово-химических расчетов найдены более семидесяти энергетически оправданных конформаций сахарозы, найдена наиболее оптимальная конформация и наиболее отвечающая структуре молекулы сахарозы в кристалле. Для экспериментально-полученных данных проведен комбинированный анализ КР-спектра. Structural changes in aqueous solutions of different concentrations of sucrose using Raman spectra and quantum-chemical method. On the basis of quantum-chemical calculations are found over seventy energetically viable conformations of sucrose, found the optimal conformation and the most responsive structure sucrose molecule in the crystal. For the experimental data obtained conducted a combined analysis of the KR-spectrum.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4167
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
13.pdf149.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.