DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4614

Название: Аналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктози
Другие названия: Analysis of the impact of surfactants on the crystallization of fructose
Авторы: Лементар, Святослав Юрійович
Lementar, Sviatoslav
Мирончук, Валерій Григорович
Гулий, Іван Степанович
Gulyy, Ivan
Івчук, Надія Павлівна
Ivchuk, Nadiya
Mironchuk, Valeriy
Ключевые слова: фруктоза
кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування
fructose
кристалізація
поверхнево-активні речовини
кристаллизация
поверхностно-активные вещества
crystallization
surface-active substances
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2000
Библиографическое описание: Аналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктози / С. Ю. Лементар, В. Г. Мирончук, І. С. Гулий, Н. П. Івчук // Наукові праці УДУХТ. - 2000. - № 6. - С. 47-50.
Краткий осмотр (реферат): Проведено дослідження впливу ряду поверхнево-активних речовин на реологічні властивості розчинів фруктози, швидкість кристалізації фруктози та її гранулометричний склад. Встановлено оптимальні концентрації поверхнево-активних речовин в розчинах фруктози, при яких досягається зниження їх в’язкості, підвищується швидкість кристалізації фруктози та покращується її гранулометричний склад. Проведено исследование влияния ряда поверхностно-активных веществ на реологические свойства растворов фруктозы, скорость кристаллизации фруктозы и ее гранулометрический состав. Установлены оптимальные концентрации поверхностно-активных веществ в растворах фруктозы, при которых достигается снижения их вязкости, повышается скорость кристаллизации фруктозы и улучшается ее гранулометрический состав. The research of a number of surfactants on the rheological properties of the solutions of fructose, fructose crystallization rate and its particle size distribution. The optimum concentration of surfactants in solutions of fructose, at which the reduction of viscosity increases the rate of crystallization of fructose and increases its size distribution.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4614
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Lementar-2000.pdf3,55 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback