Екстракти із зернової сировини

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Екстракти із зернової сировини є продуктом переробки зернових культур будь-яких кондицій і можуть використовуватись в кондитерській, хлібопекарській, харчоконцентратній, пивобезалкогольній, консервній та інших галузях харчової промисловості як антикристалізатор, підсолоджувач, пластифікатор та структуроутворювач. Як основна сировина для приготування зернових екстрактів використовується кукурудза, пшениця, ячмінь, тритікале та інші культури. Прототипами нового продукту є солодові екстракти та крохмальна патока. Вміст в зернових екстрактах редукуючих речовин (основного показника) відповідає крохмальній патоці. Істотною перевагою нового продукту є те, що на відміну від крохмальної патоки, яка містить лише вуглеводи зерновий екстракт має в своєму складі необхідні організму людині біологічно активні речовини.

Опис

Ключові слова

екстракт, экстракт, extract, зерно, тритікале, пшениця, тритикале, пшеница, corn, triticale, wheat, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Екстракти із зернової сировини : оглядова інформація / В. Л. Прибильський, М. І. Бойко, З. М. Романова, М. В. Бондар. – Київ : Науково-технічні розробки та інноваційні технології. – 2011. – С. 26.