Екстракти із зернової сировини
Дата
2011
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Екстракти із зернової сировини є продуктом переробки зернових культур будь-яких кондицій і можуть використовуватись в кондитерській,
хлібопекарській, харчоконцентратній, пивобезалкогольній, консервній та інших галузях харчової промисловості як антикристалізатор, підсолоджувач, пластифікатор та структуроутворювач. Як основна сировина для приготування зернових екстрактів використовується кукурудза,
пшениця, ячмінь, тритікале та інші культури. Прототипами нового продукту є солодові екстракти та крохмальна патока. Вміст в зернових екстрактах редукуючих речовин (основного показника) відповідає
крохмальній патоці. Істотною перевагою нового продукту є те, що на відміну від крохмальної патоки, яка містить лише вуглеводи зерновий екстракт має в своєму складі необхідні організму людині біологічно активні речовини.
Опис
Ключові слова
екстракт, экстракт, extract, зерно, тритікале, пшениця, тритикале, пшеница, corn, triticale, wheat, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Бібліографічний опис
Екстракти із зернової сировини : оглядова інформація / В. Л. Прибильський, М. І. Бойко, З. М. Романова, М. В. Бондар. – Київ : Науково-технічні розробки та інноваційні технології. – 2011. – С. 26.