Підготовка води для екстракції стевії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В якості природного замінника цукру останнім часом у розвинутих країнах використовують стевіозид або концентрати стевії. Хімічний склад стевії обумовлює її лікувально-профілактичну здатність, що надає можливість її використовувати у щоденному раціоні людям, які обмежують вживання вуглеводів, або хворим на різні форми цукрового діабету. Виробництво концентратів стевії складається із ряду послідовних технологічних процесів, основним з яких є саме екстракція суміші дитерпеноїдних глікозидів та біологічно-цінного комплексу. На якість отриманих концентратів значний вплив має якість води, що використовується при їх виробництві.
As a natural sweetener recently developedcountries use stevioside or stevia concentrates. Chemical compositionStevia makes its preventive medical capability that providesthe possibility of its use in the daily diet of people who estrictcarbohydrate intake, or patients with various forms of diabetes.Stevia concentrate production consists of a series of sequentialprocesses, the main of which is precisely the extraction mixture glycosides and biologically valuable complex. The quality concentrate has a significant impact water quality thatused in their manufacture.

Опис

Ключові слова

вода, стевія, глікозид, екстракція, якість, раціональне харчування, water, stevia, glycoside, extraction, quality management food

Бібліографічний опис

Роїк, М. В. Підготовка води для екстракції стевії / М. В. Роїк, І. В. Кузнєцова, М. В. Бондар, М. М. Ложкін // Вода в харчовій промисловості : ІІІ-я міжнародна науково-практична конференція : тези доповідей. - 2012. - С. 104.