Підготовка води для екстракції стевії
Вантажиться...
Дата
2012
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
В якості природного замінника цукру останнім часом у розвинутих країнах використовують стевіозид або концентрати стевії. Хімічний склад стевії обумовлює її лікувально-профілактичну здатність, що надає можливість її використовувати у щоденному раціоні людям, які обмежують вживання вуглеводів, або хворим на різні форми цукрового діабету. Виробництво концентратів стевії складається із ряду послідовних технологічних процесів, основним з яких є саме екстракція суміші
дитерпеноїдних глікозидів та біологічно-цінного комплексу. На якість отриманих концентратів значний вплив має якість води, що використовується при їх виробництві.
As a natural sweetener recently developedcountries use stevioside or stevia concentrates. Chemical compositionStevia makes its preventive medical capability that providesthe possibility of its use in the daily diet of people who estrictcarbohydrate intake, or patients with various forms of diabetes.Stevia concentrate production consists of a series of sequentialprocesses, the main of which is precisely the extraction mixture glycosides and biologically valuable complex. The quality concentrate has a significant impact water quality thatused in their manufacture.
As a natural sweetener recently developedcountries use stevioside or stevia concentrates. Chemical compositionStevia makes its preventive medical capability that providesthe possibility of its use in the daily diet of people who estrictcarbohydrate intake, or patients with various forms of diabetes.Stevia concentrate production consists of a series of sequentialprocesses, the main of which is precisely the extraction mixture glycosides and biologically valuable complex. The quality concentrate has a significant impact water quality thatused in their manufacture.
Опис
Ключові слова
вода, стевія, глікозид, екстракція, якість, раціональне харчування, water, stevia, glycoside, extraction, quality management food
Бібліографічний опис
Роїк, М. В. Підготовка води для екстракції стевії / М. В. Роїк, І. В. Кузнєцова, М. В. Бондар, М. М. Ложкін // Вода в харчовій промисловості : ІІІ-я міжнародна науково-практична конференція : тези доповідей. - 2012. - С. 104.