Кінетика адсорбції пектинових речовин монтморилонітом і глауконітом із соку столового буряка
Вантажиться...
Файли
Дата
2009
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
НУХТ
Анотація
Досліджена кінетика адсорбції пектинових речовин із соку столового буряка природними мінералами українських родовищ: монтморилонітом, глауконітом. Обґрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому та визначено коефіцієнт дифузії пектинових речовин.
Опис
Ключові слова
процес адсорбції, process of adsorption, пектинові речовини, сік столового буряка, природні мінерали, pectin matters, juice of table beet, natural minerals, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Бібліографічний опис
Шейко, Т. В. Кінетика адсорбції пектинових речовин монтморилонітом і глауконітом із соку столового буряка / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник, О. С. Марценюк // Наукові праці НУХТ. – 2009. - № 29. – С. 33-36.