Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5079
Title: Влияние порошка из моркови холодного распылительного сушения на структурные показатели обогащённого сливочного масла
Authors: Пилипенко, Наталья Викторовна
Рашевская, Тамара Алексеевна
Вашека, Оксана Николаевна
Keywords: сливочное масло
технология обогащения
структура и консистенция сливочного масла
butter
technology of enrichment
structure and consistency of butter
кафедра експертизи харчових продуктів
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 2010
Citation: Пилипенко, Н. В. Влияние порошка из моркови холодного распылительного сушения на структурные показатели обогащённого сливочного масла / Н. В. Пилипенко, Т. О. Рашевська, О. Н. Вашека // 2010.
Abstract: Приведены результаты исследований сливочного масла обогащенного порошком из моркови холодного распылительного сушения. Установлено, что внесение добавки улучшает органолептические свойства продукта, его структуру и консистенцию. Методом диференциальной сканирующей калориметрии установлено, что внесение порошка холодной распылительной увеличивает температуры плавления высоко- и среднеплавких глицеридов в свежоизготовленном масле. Butter enriched with carrot powder cold spray drying was investigated. It was established that introduction of additives improves the organoleptic properties of enriched butter and simultaneously improves the performance of the structure and consistency. The method of differential scanning calorimetry revealed that the introduction of the cold spray powder increases the melting point of the high- and sredneplavkih glycerides fresh butter.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5079
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6024.pdf72.49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.