DSpace О системе DSpace
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Тези доповідей >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6246

Название: Обгрунтування вибору зерна вівса як сировини для отримання оздоровчих продуктів
Другие названия: Rationale oat grain as raw material for health products
Авторы: Миколів, Тетяна Іванівна
Сімахіна, Галина Олександрівна
Івчук, Надія Павлівна
Mykoliv, Tatiana
Simahina, Galina
Ivchuk, Nadiya
Ключевые слова: мікроелементи
овес
штучне живильне середовище
поглинання
оздоровчі продукти
микроэлементы
овес
искусственная питательная среда
поглощение
оздоровительные продукты
minerals
oats
artificial nutrient medium
absorption
wellness products
кафедра технології оздоровчих продуктів
Дата публикации: 2006
Библиографическое описание: Миколів, Т. І. Обгрунтування вибору зерна вівса як сировини для отримання оздоровчих продуктів / Т. І. Миколів, Г. О. Сімахіна, Н. П. Івчук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : тези доповідей 72-ї наук. конф. молодих вчених, аспір. і студ., 17– 18 квітня 2006 р. – К. : НУХТ – 2006 – Ч. II. – С. 71.
Краткий осмотр (реферат): Проаналізовано ефекти накопичення мінеральних елементів у різних зернових культурах при пророщуванні зі штучних живильних середовищ. Встановлено, що полісахариди визначають кількість мінеральних елементів, яку поглинають клітинні оболонки зернових культур зі штучних живильних середовищ. Максимальний ефект накопичення мінеральних елементів виявлено для зерна вівса. Збагачене мінеральними речовинами зерно вівса є перспективною сировиною для створення на його основі продуктів оздоровчого призначення.
Проанализированы эффекты накопления минеральных элементов в различных зерновых культурах при проращивании из искусственных питательных сред. Установлено, что полисахариды определяют количество минеральных элементов, поглощаемой клеточные оболочки зерновых культур из искусственных питательных сред. Максимальный эффект накопления минеральных элементов обнаружено для зерна овса. Обогащенное минеральными веществами зерно овса является перспективной сырьем для создания на его основе продуктов оздоровительного назначения.
The effects of the accumulation of mineral elements in different crops during germination of artificial culture media. Found that polysaccharides determine the amount of mineral elements, which absorb the cell walls of cereals with artificial nutrient media. The maximum effect of the accumulation of mineral elements detected for grain oats. Fortified with minerals grain oats is a promising raw material for the creation of its products based health improvement.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6246
Располагается в коллекциях:Тези доповідей

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
2006.pdf467,51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь