Iron-mediated removal of ammonia from strong nitrogenous wastewater of food processing

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2004

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

The combination of microbial reduction and further microbial oxidation of iron was applied to the treatment of food-processing wastewater and recovery of ammonium. Fe2+ ions were formed by iron-reducing bacteria under anaerobic conditions. Ammonium was recovered by co-precipitation with negatively charged iron hydroxides produced during oxidation of Fe2+ by iron-oxidizing bacteria under microaerophilic conditions. The value-added by-product of this process can be used as a slowly released ammonium fertilizer.

Опис

Ключові слова

ammonium, iron-oxidizing bacteria, nitrogenous wastewater, iron-reducing bacteria, амоній, залізо-окислюючі бактерії, залізо-ввідновлювальні бактерії, азотовмісні стічні води, кафедра біотехнології і мікробіології

Бібліографічний опис

Iron-mediated removal of ammonia from strong nitrogenous wastewater of food processing / V. Ivanov, J.-Y. Wang, O. Stabnikova, V. Krasinko, V. Stabnikov, S.T.-L. Tay, J.-H. Tay // Water Science and Technology. – 2004. – Т. 49, № 5–6. – С. 421–431.

Зібрання