Отримання селеновмісних добавок на основі проростків сільськогосподарських рослин

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2002

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Досліджено отримання селенозбагачених добавок рослинного походження та використання їх у виробництві хлібобулочних виробів. Показана можливість накопичення селену зерном злакових та бобових культур при замочуванні у водних розчинах гідроселеніту натрію. Встановлено, що основна акумуляція селену зернобобовими культурами при дозі селену 20 – 100 мкг/г зерна майже повністю відбувається за першу добу. Production of selenium-containing supplements of plant origin and their use for bakery product manufacturing were studied. Possibility to accumulate selenium by grains and beans during their soak in water solutions of sodium hydroselenite was shown. It was established that the main accumulation of selenium by grain legumes at dose of selenium from 20 to 100 mkg/g of grain was going during the first day.

Опис

Ключові слова

добавки рослинного походження, хлібобулочні вироби, селен, Selenium, supplements of plant origin, bakery products, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Отримання селеновмісних добавок на основі проростків сільськогосподарських рослин/ М. М. Антонюк, Б. І.Хіврич, Ю. В. Устинов, В. П. Стабнiков // Вісник РДТУ. – 2002. – №3. – С. 99-104.

Зібрання