Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6661
Title: Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів
Other Titles: Improving the quality of beer by using hops drugs
Authors: Проценко, Лідія Василівна
Ляшенко, Микола Іванович
Бармаков, Михайло Сергійович
Мелетьєв, Анатолій Євгенович
Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
Protsenko, Lidia
Lyashenko, Nikolai
Barmakov, Mikhail
Meletyev, Anatoly
Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana
Keywords: гранульований хміль
нативний хміль у шишках
хмельові екстракти
тонкоароматичний хміль
якість пива
гранулированный хмель
нативний хмель в шишках
хмелевые экстракты
тонкоароматический хмель
качество пива
granulated hops
native hops in cones
hop extracts
subtly aromatic hops
quality of beer
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
кафедра фізики
Issue Date: 2007
Citation: Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів / Л. В. Проценко, М. І. Ляшенко, М. С. Бармаков, А. Є. Мелетьєв, С. І. Воронцова // Харчова промисловість. – 2007. – № 5. – С. 10–13.
Abstract: Встановлено, що використання в технології пива гранульованого хмелю ефективніше, ніж нативного хмелю в шишках. Експериментально підтверджена доцільність використання в пивоварінні липницького етанольного екстракту хмелю, який за якістю не поступається німецьким аналогам. Для отримання високоякісного пива в процесі охмеління сусла доцільно об'єднувати хмельові екстракти з тонкоароматичними сортами хмелю. Установлено, что использование в технологии пива гранулированного хмеля эффективней, чем нативного хмеля в шишках. Экспериментально подтверждена целесообразность использования в пивоварении липницкого этанольного экстракта хмеля, который по качеству не уступает немецким аналогам. Для получения высококачественного пива в процессе охмеления сусла целесообразно объединять хмелевые экстракты с тонкоароматическими сортами хмеля. It is found that the using granular hops in technology of beer is efficiently than native hop cones. Experimentally confirmed the appropriateness of the using in the brewing Lipnitskiy ethanol extract of hops, which is not worse than the German analogs. To obtain high-quality beer in the process of hopping the wort is expedient to integrate hop extracts with subtly aromatic kinds of hops.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6661
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10.pdf4.37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.