Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6690
Title: Наукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення України
Authors: Тронько, Микола Дмитрович
Полумбрик, Максим Олегович
Кравченко, Віктор Іванович
Бальон, Ярослав Григорович
Keywords: йод
йододефіцит
йодування продуктів харчування
iodine
iodine deficiency
foodstuff iodination
кафедра екологічної безпеки та охорони праці
Issue Date: 2011
Citation: Тронько, М. Д. Наукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення України / М. Д. Тронько, М. О. Полумбрик, В. І. Кравченко, Я. Г. Бальон // Ендокринологія. - 2011. - № 2, Т. 16. - С. 189-199.
Abstract: В огляді наведені дані про метаболізм і фізіологічну роль йоду в організмі та описані основні шляхи подолання йодного дефіциту. Докладно описано вплив йодованої солі на якість харчових продуктів та розглянуті методи аналізу йоду в них. The authors of the review present data on the metabolism and physiological role of iodine in the body and describe the main ways of eliminating iodine deficiency. They describe in detail the impact of iodized salt on foodstuff quality and review the methods of iodine analysis in foodstuffs.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6690
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.pdf851.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.