Наукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення України
Файли
Дата
2011
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В огляді наведені дані про метаболізм і фізіологічну роль йоду в організмі та описані основні шляхи подолання йодного дефіциту. Докладно описано вплив йодованої солі на якість харчових продуктів та розглянуті методи аналізу йоду в них.
The authors of the review present data on the metabolism and physiological role of iodine in the body and describe the main ways of eliminating iodine deficiency. They describe in detail the impact of iodized salt on foodstuff quality and review the methods of iodine analysis in foodstuffs.
Опис
Ключові слова
йод, йододефіцит, йодування продуктів харчування, iodine, iodine deficiency, foodstuff iodination, кафедра екології та екоменеджменту
Бібліографічний опис
Тронько, М. Д. Наукові аспекти вирішення проблеми йододефіциту у населення України / М. Д. Тронько, М. О. Полумбрик, В. І. Кравченко, Я. Г. Бальон // Ендокринологія. - 2011. - № 2, Т. 16. - С. 189-199.