Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6733
Title: Ультразвукова кавітаційна обробка хмелю
Other Titles: Ultrasonic cavitation processing of hops
Authors: Мелетьєв, Анатолій Євгенович
Носенко, Володимир Єрофійович
Троценко, Павло Олександрович
Король, Анатолій Миколайович
Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
Meletyev, Anatoly
Nosenko, Volodymyr
Trotsenko, Pavel
Korol, Anatoliy
Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana
Keywords: ізомеризація
гіркі речовини хмелю
гранульований хміль
ультразвук
кавітація
обробка
екстрагування
горькие вещества хмеля
гранулированный хмель
ультразвук
кавитация
обработка
экстрагирование
изомеризация
isomerization
bitter substances of hops
granular hops
ultrasound
cavitation
processing
extraction
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
кафедра фізики
Issue Date: 2001
Citation: Ультразвукова кавітаційна обробка хмелю / А.Є. Мелетьєв, В.Є. Носенко, П.О. Троценко, А.М. Король, С.І. Воронцова // Наукові праці УДУХТ. – 2001. – № 10 (спецвипуск), Ч. ІІ. – С. 159–160.
Abstract: Експериментально встановлений оптимальний час ультразвукової кавітаційної обробки гранульованого хмелю, який складає 5-10 хвилин. Це дозволить максимально екстрагувати гіркі речовини хмелю. При цьому процес ізомеризації у порівнянні з класичною технологією прискорюється в 10-15 разів.
Экспериментально установлено оптимальное время ультразвуковой кавитационной обработки гранулированного хмеля, которое составляет 5-10 минут. Это позволит максимально экстрагировать горькие вещества хмеля. При этом процесс изомеризации по сравнению с классической технологией ускоряется в 10-15 раз.
Experimentally was determined optimal time of ultrasonic cavitation processing of granular hops, that is 5-10 minutes. This will allow to extract bitter substances of hops maximally. The isomerization process compared to the classical technology accelerates in 10-15 times.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6733
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Untitled.FR19.pdf1.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.