Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7019
Title: Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів
Authors: Шутюк, Віталій Володимирович
Турчин, Владислав Юрійович
Василів, Володимир Павлович
Keywords: мікрохвильове сушіння
конвекція
харчові продукти
дегідратація
microwave drying
convection
food
dehydration
кафедра технології консервування
Issue Date: 2012
Citation: Шутюк, В. В. Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів / В. В. Шутюк, В. Ю. Турчин, В. П. Василів // Природничі науки та інформаційні технології : XVІ наукова конференція ТНТУ ім. І. Пулюя, 5-6 грудня 2012. – Том І. - С. 47.
Abstract: Мікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження – перспективний спосіб отримання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. Термочутливість продуктів до потужності високочастотного генератора проявляється особливо виражено наприкінці сушіння. Важливу роль у мікрохвильовому сушінні відіграють також швидкість руху і температура повітря, які впливають на швидкість і однорідність перебігу процесу. Microwave drying of plant products - a promising method for producing higher quality products in less time. High power microwave dryers significantly reduces drying time of production, but it sometimes leads to charring. Sensitivity to temperature, food-to-power high-frequency generator is particularly pronounced at the end of the drying process. Important role in microwave drying is also speed and air temperature, which affect the rate and uniformity of the passing process.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7019
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12 12 02 Schutyuk XVI NK Ternopol.pdf111.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.