DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Тези доповідей, матеріали конференцій >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7019

Название: Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів
Другие названия: Influence of drying methods and technologies for consumer quality dried food
Авторы: Шутюк, Віталій Володимирович
Турчин, Владислав Юрійович
Василів, Володимир Павлович
Shutyuk, Vitaliy
Turchyn, Vladislav
Vasyliv, Vladimir
Ключевые слова: мікрохвильове сушіння
конвекція
харчові продукти
дегідратація
микроволновая сушка
конвекция
пищевые продукты
дегидратация
microwave drying
convection
food
dehydration
кафедра технології консервування
Issue Date: 2012
Библиографическое описание: Шутюк, В. В. Вплив способів і технологій сушіння на споживчі якості сушених харчових продуктів / В. В. Шутюк, В. Ю. Турчин, В. П. Василів // Природничі науки та інформаційні технології : XVІ наукова конференція ТНТУ ім. І. Пулюя, 5-6 грудня 2012. – Том І. - С. 47.
Краткий осмотр (реферат): Мікрохвильове сушіння продуктів рослинного походження – перспективний спосіб отримання якіснішої продукції за коротший час. Висока потужність мікрохвильових сушарок значно скорочує тривалість сушіння продукції, але призводить до її обвуглювання. Термочутливість продуктів до потужності високочастотного генератора проявляється особливо виражено наприкінці сушіння. Важливу роль у мікрохвильовому сушінні відіграють також швидкість руху і температура повітря, які впливають на швидкість і однорідність перебігу процесу. Микроволновое сушение продуктов растительного происхождения – перспективный способ получения более качественной продукции за более короткое время. Высокая мощность микроволновых сушилок значительно сокращает время сушки продукции, но иногда приводит к ее обугливанию. Термочуствительность продуктов к мощности высокочастотного генератора проявляется особенно выражена в конце процесса сушки. Важную роль в микроволновой сушке играет также скорость движения и температура воздуха, которые влияют на скорость и однородность прохождения процесса. Microwave drying of plant products - a promising method for producing higher quality products in less time. High power microwave dryers significantly reduces drying time of production, but it sometimes leads to charring. Sensitivity to temperature, food-to-power high-frequency generator is particularly pronounced at the end of the drying process. Important role in microwave drying is also speed and air temperature, which affect the rate and uniformity of the passing process.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7019
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
12 12 02 Schutyuk XVI NK Ternopol.pdf111,94 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback