Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7443
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРомоданова, Валентина Олександрівна-
dc.contributor.authorКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна-
dc.contributor.authorШурчкова, Юлія Олександрівна-
dc.contributor.authorRomodanova, Valentina-
dc.contributor.authorKochubei-Lytvynenko, Oksana-
dc.contributor.authorShurchkova, Yulia-
dc.date.accessioned2013-04-11T13:48:37Z-
dc.date.available2013-04-11T13:48:37Z-
dc.date.issued1998-
dc.identifier.citationРомоданова, В. О. Для гомогенізації молока / В. О. Ромоданова, О. В. Кочубей, Ю.О. Шурчкова // Харчова і переробна промисловість. – К., 1998. - № 3. – С. 25-26.uk_UK
dc.identifier.urihttp://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7443-
dc.description.abstractНаведено опис та порівняльні технічні характеристики вакуумного гомогенізатора, розробленого в Інституті технічної теплофізики НАН України, в порівнянні з деякими найбільш розповсюдженими гомогенізаторами клапанного типу. Описаний характер впливу вакуумної гомогенізації на молочну суміш та згущене молоко з цукром, а саме підвищення термостійкості молока, зниження титрованої кислотності, запобігання утворенню агрегатів жирових кульок та відстоюванню жиру, зниження кількості патогенної мікрофлори і, як результат, збільшення терміну зберігання згущених консервів. Доведений позитивний технологічний та економічний ефект від впровадження вакуумного гомогенізатора у технологію згущеного молока з цукром. Приведено описание и сравнительные технические характеристики вакуумного гомогенизатора, разработанного в Институте технической теплофизики НАН Украины, по сравнению с некоторыми наиболее распространенными гомогенизатора клапанного типа. Описан характер влияния вакуумной гомогенизации на молочную смесь и сгущенное молоко с сахаром, а именно повышение термостойкости молока, снижение титруемой кислотности, предотвращения образования агрегатов жировых шариков и отстаиванию жира, снижение количества патогенной микрофлоры и, как результат, увеличение срока хранения сгущенных консервов. Доказано положительный технологический и экономический эффект от внедрения вакуумного гомогенизатора в технологию сгущенного молока с сахаром. A description and comparative characteristics of vacuum homogenizer, developed at the Institute of Engineering Thermophysics, NAS of Ukraine, compared to some of the most common type homogenizer valve. Described the impact on vacuum homogenizing milk mixture and sweetened condensed milk, and milk is increasing thermal stability, reduced titrated acidity, preventing the formation of aggregates of fat globules and advocacy fat, reducing the number of pathogenic organisms and, as a result, increase the shelf life of canned condensed. Proven positive technological and economic impact of the introduction of technology in vacuum homogenizer condensed milk with sugar.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectзгущене молоко з цукромuk_UK
dc.subjectмолочна сумішuk_UK
dc.subjectгомогенізаціяuk_UK
dc.subjectсгущенное молоко с сахаромuk_UK
dc.subjectмолокоuk_UK
dc.subjectмолочная смесьuk_UK
dc.subjectгомогенизацияuk_UK
dc.subjectsweetened condensed milkuk_UK
dc.subjectmilkuk_UK
dc.subjectmilk formulauk_UK
dc.subjecthomogenizationuk_UK
dc.subjectкафедра технології молока і молочних продуктів-
dc.titleДля гомогенізації молокаuk_UK
dc.title.alternativeFor the homogenization of milkuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
23.pdf1.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.