DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Патенти, авторські свідоцтва >
Авторські свідоцтва >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7634

Название: Способ производства пастообразного рапстворимого цикория (Авторское свидетельство № 1734644)
Другие названия: Method of production of пастообразного рапстворимого chicory (Author's certificate number 1734644)
Авторы: Булий, Юрий Владимирович
Цыганков, Петр Семенович
Buliy, Yuri
Tsygankov, Peter
Ключевые слова: корнеплоды
цикорий
экстрагирование
экстракт
водорастворимые вещества
коренеплоди
цикорій
екстрагування
екстракт
водорозчинні речовини
roots
chicory
extraction
extract
water-soluble substances
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 1992
Библиографическое описание: А. с. 1734644 СССР, МПК A 23 F 5/44. Способ производства пастообразного растворимого цикория / Ю. В. Булий, П. С. Цыганков, А. Б. Сидоров, Р. А. Лясманович, Г. Э. Валлис, Н. Э. Калниньш (СССР). - № 4847441/13; заявл. 02.07.90; опубл. 23.05.92, Бюл. № 19. – 5 с.
Краткий осмотр (реферат): Авторами предложен способ, позволяющий увеличить выход растворимого цикория за счет сокращения потерь экстрактивных веществ, повысить его биологическую ценность, кормовую ценность выжимок и уменьшить энергозатраты на производство продукта. Способ предусматривает экстрагирование части высушенного цикория, обжаривание и экстрагирование оставшейся части и смешивание полученных экстрактов. Авторами запропонований спосіб, що дозволяє збільшити вихід розчинного цикорію за рахунок скорочення втрат екстрактивних речовин, підвищити його біологічну цінність, кормову цінність вижимок і зменшити енерговитрати на виробництво продукту. Спосіб передбачає екстрагування частини висушеного цикорію, обсмажування та екстрагування іншої частини і змішування отриманих екстрактів. The authors suggested a way allowing to increase the yield of the instant chicory due to reduction of losses of extractive substances, improve its biological value, the fodder value of pomace and reduction of energy consumption for manufacture of a product. The method involves the extraction of dried chicory, roasting and extraction of the remaining part, and mixing the obtained extracts.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/7634
Appears in Collections:Авторські свідоцтва

Files in This Item:

File Description SizeFormat
357.pdf212,38 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback