Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Використання пророщеного зерна рису при виготовленні харчових продуктів для хворих на целіакію надасть можливість значно підвищити ефективність їх вживання. Тому метою дослідження було вивчення фізико-хімічних показників сортів рису та визначення можливості виробництва солоду з вітчизняних сортів рису як сировини для аглютенових харчових продуктів. The use of sprouted grains of rice in the manufacture of foods for celiac disease will greatly improve the efficiency of their application. Therefore the aim of the study was to investigate the physico-chemical parameters of rice varieties and determine the feasibility of domestic malting varieties of rice as raw material for a gluten-free foods.

Опис

Ключові слова

рис, целіакія, глютен, білок, біологічно активні речовини, екстрактивність, крохмаль, солод, процес, пророщування, рис, rice, coeliac disease, gluten, protein, biological active substances, extract content, starch, malt, process, sprouting, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Рис як сировина для безглютенових харчових продуктів / В. О. Скидан, О. О. Гуріна, М. І. Соболь // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 79-ї наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2013 р. – Київ : НУХТ, 2013. – Ч. 1. – С. 18–20.