Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8612
Title: Оптические характеристики некоторых пищевых продуктов
Other Titles: Optical characteristics of some food products
Authors: Кучерук, Иван Митрофанович
Дущенко, Виктор Павлович
Буляндра, Алексей Федорович
Kucheruk, Ivan
Duschenko, Victor
Bulyandra, Alexey
Keywords: сушіння
сушка
drying
кафедра теплоенергетики та холодильної техніки
Issue Date: 1967
Citation: Дущенко, В. П. Оптические характеристики некоторых пищевых продуктов / В. П. Дущенко, А. Ф. Буляндра, И. М. Кучерук // Пищевая технология, 1967. - № 4. - С. 152-155.
Abstract: Эффективное использование -излучения требует согласования спектральных характеристик ИК-источников с оптическими характеристиками обрабатываемых материалов, т. е. необходимо, чтобы максимум спектральной интенсивности величины излучения мах ИК- источника приходился на минимальное значение спектральных коэффициентов диффузного отражения материала.Ефективне використання-випромінювання вимагає узгодження спектральних характеристик ІЧ-джерел з оптичними характеристиками оброблюваних матеріалів, тобто необхідно, щоб максимум спектральної інтенсивності величини випромінювання мах ІЧ- джерела припадав на мінімальне значення спектральних коефіцієнтів дифузного відбиття матеріалу.Effective use of radiation requires coordination Spectral characteristics of the IR sources with optical characteristics of processed materials, ie it is necessary that the maximum spectral intensity values ​​infrared radiation max source accounted for the minimum value of the spectral diffuse reflectance of the material.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8612
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PT_1967_4.pdf140.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.