Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8680
Title: Спосіб приготування пивного сусла (Патент на винахід № 92482)
Other Titles: A method for wort preparation (Patent for invention № 92482)
Authors: Мелетьєв, Анатолій Євгенович
Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
Проценко, Лідія Василівна
Дерій, Олена Іванівна
Meletyev, Anatoly
Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana
Protsenko, Lidia
Deriy, Elena
Keywords: мальтозна патока
пиво
поліфеноли
хміль
хмель
кафедра фізики
мальтозная патока
полифенолы
beer
hop
maltose molasses
polyphenols
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 2010
Citation: Патент на винахід 92482 України, МПК7 C12C 7/00 (2009). Спосіб приготування пивного сусла / А. Є. Мелентьєв, С. І. Літвинчук, Л. В. Проценко, О. І. Дерій. – a 2007 11260 ; заявл. 11.10.2007 ; опубл. 10.11.2010, Бюл. № 21.
Abstract: Винахід належить до харчової промисловості, а саме до галузі пивоваріння. Спосіб передбачає сумісне використання несолодженої сировини і хмелю під час кип'ятіння сусла та нормування хмелю за вмістом альфа-кислот. Як несолоджену сировину використовують патоку мальтозну у кількості 10-15 %, а нормування хмелю здійснюють із врахуванням кількості в хмелі поліфенолів до досягнення їх вмісту в суслі від 170 до 200 мг/л. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у підвищенні ефективності використання альфа-кислот хмелю у пивоварінні на 15-18 % і покращенні якості хмельової гіркоти пива, що дає змогу економити хміль і сприяє отриманню пива високої якості з будь-яких сортів хмелю та хмельових препаратів. Изобретение относится к пищевой промышленности, а именно к отрасли пивоварения. Способ предусматривает совместное использование несоложеного сырья и хмеля во время кипячения сусла и нормирование хмеля по содержанию альфа-кислот. Как несоложеное сырье используют патоку мальтозную в количестве 10-15%, а нормирование хмеля осуществляют с учетом количества в хмеле полифенолов до достижения их содержания в сусле от 170 до 200 мг/л. Технический результат от реализации изобретения состоит в повышении эффективности использования альфа-кислот хмеля в пивоварении на 15-18% и улучшении качества хмелевой горечи пива, что дает возможность экономить хмель и способствует получению пива высокого качества из любых сортов хмеля и хмелевых препаратов. The invention relates to food industry, in particular to the brewing. A method provides for shared use of unmalted raw material and hop during wort boiling, and hop normalization concerning content of alpha-acids. A malt syrup is used as an unmalted raw material in the amount of 10-15%, and hop normalization is realized with allowance for amount of polyphenols in hop till reaching of theirs content is wort from 170 to 200 mg/l. The technical result from realization of invention consists in increasing of efficiency of hop alpha-acids using in brewing by 15-18%, and improving the quality of hop beer bitterness, allowing saving hop and promoting production of beer of high quality from any sorts of hop and hop preparations.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/8680
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
92482.pdf122.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.