Спосіб приготування пивного сусла (Патент на винахід № 92482)
Файли
Дата
2010
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Винахід належить до харчової промисловості, а саме до галузі пивоваріння. Спосіб передбачає сумісне використання несолодженої сировини і хмелю під час кип'ятіння сусла та нормування хмелю за вмістом альфа-кислот. Як несолоджену сировину використовують патоку мальтозну у кількості 10-15 %, а нормування хмелю здійснюють із врахуванням кількості в хмелі поліфенолів до досягнення їх вмісту в суслі від 170 до 200 мг/л. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у підвищенні ефективності використання альфа-кислот хмелю у пивоварінні на 15-18 % і покращенні якості хмельової гіркоти пива, що дає змогу економити хміль і сприяє отриманню пива високої якості з будь-яких сортів хмелю та хмельових препаратів.
The invention relates to food industry, in particular to the brewing. A method provides for shared use of unmalted raw material and hop during wort boiling, and hop normalization concerning content of alpha-acids. A malt syrup is used as an unmalted raw material in the amount of 10-15%, and hop normalization is realized with allowance for amount of polyphenols in hop till reaching of theirs content is wort from 170 to 200 mg/l. The technical result from realization of invention consists in increasing of efficiency of hop alpha-acids using in brewing by 15-18%, and improving the quality of hop beer bitterness, allowing saving hop and promoting production of beer of high quality from any sorts of hop and hop preparations.
Опис
Ключові слова
мальтозна патока, пиво, поліфеноли, хміль, кафедра фізики та професійної безпеки, beer, hop, maltose molasses, polyphenols, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Бібліографічний опис
Патент на винахід 92482 України, МПК7 C12C 7/00 (2009). Спосіб приготування пивного сусла / А. Є. Мелентьєв, С. І. Літвинчук, Л. В. Проценко, О. І. Дерій. – a 2007 11260 ; заявл. 11.10.2007 ; опубл. 10.11.2010, Бюл. № 21.