Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9441
Title: Удосконалення технологї згущених молочних консервів
Authors: Ромоданова, Валентина Олександрівна
Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
Шурчкова, Юлія Олександрівна
Keywords: згущені молочні продукти
condensed milk
вакуумна гомогенізація
vacuum homogenization
кислотність
acidity
термостійкість
heat tolerance
термін хранения
storage life
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 1998
Citation: Ромоданова, В. О. Удосконалення технології згущених молочних консервів / В. О. Ромоданова, О. В. Кочубей, Ю. О. Шурчкова // Підприємства і цехи малої потужності для переробки сільськогосподарської сировини: ефективність і особливості організації: матеріали наук.-практ. конф. 27-28 листопада 1997 р. – Полтава: 1998. – С. 199-202
Abstract: Доведена доцільність впровадження вакуумного гомогенізатора в технологічну лінію виробництва згущених молочних консервів з огляду на позитивний вплив на якість готової продукції та енергозаощадження. Встановлено, що вакуумна гомогенізація знижує кислотність нормалізованої суміші на 2-3 °Т, що пояснюється видаленням кисню та вуглекислоти з парами конденсату, підвищує його термостійкість. Досліджено термін зберігання згущених молочних консервів, вироблених із нормалізованої суміші, обробленої на вакуумному гомогенізаторі. Proved the feasibility of the vacuum homogenizer in-line production of condensed milk cans from the point of view of the positive impact on the quality of the finished products and energy saving Found that the vacuum reduces the acidity of homogenization at 2-3 ° T, due to the removal of oxygen and carbon dioxide in vapor condensate and improves its thermal resistance. Investigated the shelf life of condensed milk, produced from normalized mixture treated on a vacuum homogenizer.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9441
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
11.pdf94.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.