Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9441
Назва: Удосконалення технологї згущених молочних консервів
Інші назви: Improving the technology of condensed milk
Автори: Ромоданова, Валентина Олександрівна
Шурчкова, Юлія Олександрівна
Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
Kochubei-Lytvynenko, Oksana
Romodanova, Valentina
Shurchkova, Yulia
Ключові слова: згущені молочні продукти
сгущенные молочные консервы
condensed milk
вакуумна гомогенізація
вакуумная гомогенизация
vacuum homogenization
кислотність
кислотность
acidity
термостійкість
термоустойчивость
heat tolerance
термін хранения
срок хранения
storage life
кафедра технології молока і молочних продуктів
Дата публікації: 1998
Бібліографічний опис: Ромоданова, В. О. Удосконалення технології згущених молочних консервів / В. О. Ромоданова, О. В. Кочубей-Литвиненко, Ю. О. Шурчкова // Підприємства і цехи малої потужності для переробки сільськогосподарської сировини: ефективність і особливості організації: матеріали наук.-практ. конф. 27-28 листопада 1997 р. – Полтава: 1998. – С. 199-202
Короткий огляд (реферат): Доведена доцільність впровадження вакуумного гомогенізатора в технологічну лінію виробництва згущених молочних консервів з огляду на позитивний вплив на якість готової продукції та енергозаощадження. Встановлено, що вакуумна гомогенізація знижує кислотність нормалізованої суміші на 2-3 °Т, що пояснюється видаленням кисню та вуглекислоти з парами конденсату, підвищує його термостійкість. Досліджено термін зберігання згущених молочних консервів, вироблених із нормалізованої суміші, обробленої на вакуумному гомогенізаторі. Доказано целесообразность внедрения вакуумного гомогенизатора в технологическую линию производства сгущенных молочных консервов с точки зрения положительного влияния на качество готовой продукции и энергосбережение. Установлено, что вакуумная гомогенизация снижает кислотность на 2-3 °Т, что объясняется удалением кислорода и углекислоты с парами конденсата, повышает его термоустойчивость. Исследован срок хранения сгущенных молочных консервов, выработанных из нормализованной смеси, обработанной на вакуумном гомогенизаторе. Proved the feasibility of the vacuum homogenizer in-line production of condensed milk cans from the point of view of the positive impact on the quality of the finished products and energy saving Found that the vacuum reduces the acidity of homogenization at 2-3 ° T, due to the removal of oxygen and carbon dioxide in vapor condensate and improves its thermal resistance. Investigated the shelf life of condensed milk, produced from normalized mixture treated on a vacuum homogenizer.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/9441
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdf94.74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.