Перегляд за Автор "Ільницька, Людмила Валеріанівна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 43298 A)(2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій Іванович; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила Валеріанівна; Гайдамака, Олена АнатоліївнаСпосіб виробництва вершкового масла, що передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію, передбачається, що в процесі гомогенізації вносять пектин у кількості 0,3 - 1,8 % вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого пектину змішуванням його у кількості 5 - 10 % до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 65 – 85 °С та наступною витримкою при цій температурі протягом 30 - 90 хвилин, потім приготований розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. A process for butter production provides for obtaining of high-fat cream, normalization, transformation of high-fat cream to butter, homogenization, in doing so pectin is introduced in amount of 0.3-1.8% of its content in butter prepared, it is prepared of dry pectin by mixing thereof in amount of 5-10% of the weight of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk and cream at temperature of 65-85 °C and following maturing at that temperature for 30-90 minutes. Thereafter solution prepared is cooled to homogenization temperature of butter.Документ Спосіб виробництва вершкового масла (Деклараційний патент на винахід № 38472 A)(2001) Гулий, Іван Степанович; Рашевська, Тамара Олексіївна; Гойко, Ірина Юріївна; Ільницька, Людмила ВалеріанівнаВинахід відноситься до молочної промисловості та може використовуватись при виробництві вершкового масла з покращеною консистенцією та збагаченого інуліном. Спосіб виробництва вершкового масла передбачає отримання високожирних вершків, нормалізацію, перетворення високожирних вершків у масло, гомогенізацію. В процесі гомогенізації вносять інулін у кількості 3-10% вмісту його у готовому маслі, який приготовляють із сухого інуліну змішуванням його у кількості 30-60% до маси попередньо пастеризованих води, сколотин, молока або вершків температурою 45-75°С та наступною витримкою при цій температурі протягом 20-60 хвилин. Потім приготовлений розчин охолоджують до температури гомогенізації вершкового масла. The invention relates to dairy industry and can be used at producing butter with improved consistence and enriched with inuline. A method of producing butter provides for making high-fat cream, normalizing, transformation of high-fat cream into butter, homogenization. In the process of homogenization inuline is introduced in the amount of 3-10 % of its content in the finished butter, and it is prepared from dried inuline by mixing thereof in the amount of 30-60 % of mass of preliminary pasteurized water, buttermilk, milk or cream with the temperature 45-75 °C and subsequent holding at the temperature for 20-60 minutes. Then the prepared solution is cooled to the temperature of homogenization of the butter.