Інституційний репозитарій

Національного університету харчових технологій

ISSN 2310-8282

Положення про Інституційний репозитарій

 

Нові надходження

Документ
На шляху до оптимальної мови порозуміння сучасних цивілізацій
(2023) Ліщитович, Леонід Іванович; Яненко, Лариса Петрівна
У повідомленні обґрунтовується нагальна потреба створення оптимальної мови для швидкого і однозначного порозуміння як всіх наявних на планеті цивілізацій людства, так і систем штучного інтелекту, що вже починають виходити з-під контролю людей. Все більш жахливі прояви агонії світового капіталізму через вичерпування природних ресурсів планети вимагають вже сьогодні починати всім цивілізаціям і країнам спільно будувати Ноосферу, де не буде тваринного ринку, фейкових грошей, хижої конкуренції, в тому числі зі штучним інтелектом тощо. Для цього терміново слід створити і впровадити оптимальну мову порозуміння (ОМП) народів і націй, бо жахлива неоднозначність вкрай забрудненої у різних країнах англійської мови не дозволяє забезпечити таке потрібне зараз, на порозі третьої останньої світової війни, стале, швидке і надійне порозуміння
Документ
Про вплив форм навчання на соціалізацію та ефективність співробітництва студентів
(2023) Ліщитович, Леонід Іванович; Яненко, Лариса Петрівна
Повідомлення торкається актуальної сьогодні проблеми посилення соціалізації особистості як шлях до значно більшої ефективності співпраці сучасних людей на планеті. Також масове безкоштовне впровадження засобів штучного інтелекту типу GPT-4 по всьому світу скрізь викликало потребу докорінної перебудови організації освіти, зокрема і форм навчання. Обґрунтовується потреба контролю балансу розумової і духовної складових в процесі навчання як важливого запобіжника щодо перетворення студента на біоробота. Також досліджувався історичний досвід впровадження ідей і засобів Computer-Supported Collaborative Learning (CSCL) в багатьох країнах світу
Документ
Use of dried basil in the technology of Hamburgers buns
(2023) Hubenia, Vyacheslav
The expediency of using spicy-aromatic raw materials in the technology of hamburger buns, namely dried basil, is substantiated. The results of research on the influence of raw materials on the technological process of the production of hamburger buns are presented. With the help of laboratory studies, the effectiveness of using this raw material in the production of bakery products has been proven
Документ
Використання плодів бузини чорної в стравах української кухні
(2023) Дочинець, Інга Вікторівна
Обґрунтовано доцільність використання плодів чорної бузини у харчовій промисловості, завдяки її цілющим та смаковим якостям, з неї можна приготувати багато корисних і смачних українських страв з високою біологічною та харчовою цінністю, які так необхідні для покращення раціону харчування людини
Документ
Інноваційні технології в ресторанній справі
(2023) Дочинець, Інга Вікторівна
Охарактеризовано сучасні загальнодоступні методи зростання привабливості, та покращення якості надаваних послуг, запровадження нових інноваційних технологій в індустрії гостинності є основним чинником розвитку підприємств ресторанного господарства та дає можливість займати провідні позиції у ринкових сегментах та відповідати стандартам обслуговування