Перегляд за Автор "Антонюк, Ірина Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Заходи щодо профілактики йоддефіцитних станів у населення(2014) Корзун, Віталій Наумович; Антонюк, Ірина ЮріївнаУ статті описано небезпечні наслідки дефіциту йоду та селену у різні періоди життя людини. Запропоновано заходи щодо профілактики йоддефіцитних станів у різних верств населення. Доведено доцільність використання морських водоростей у нових функціональних продуктах з метою забезпечення раціонів харчування населення органічним йодом і селеном.Документ Технологія млинчиків з використанням гідролізату «Рапамід»(2015) Антонюк, Ірина Юріївна; Дейниченко, Людмила ГригорівнаРозроблено технологію млинчиків із використанням гідролізату "Рапамід" (продукт перероблення гідробіонтів рапани та мідії). Досліджено вміст есенційних речовин – амінокислот і мікроелементів Йоду, Селену та Феруму в фаршах і млинчиках. Доведено, що таку продукцію доцільно включати до раціонів харчування населення з метою профілактики дефіциту незамінних амінокислот і мікроелементів. The technology of pancakes with the use of "Rapamid" hydrolyzate (a product of processing of rapan and mussels hydrobionts) was developed. The content of essential substances - amino acids and minerals of iodine, selenium and ferum in stuffings and pancakes was investigated. It is proved that such products should be included in food rations to prevent the deficiency of essential amino acids and minerals.