Перегляд за Автор "Бартуш, Надія Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біодинамічні, органічні та натуральні вина їх ознаки та особливості(2021) Чугайнов, Сергій Олександрович; Бартуш, Надія Володимирівна; Ковальчук, Світлана СтепанівнаСвітові тенденції виробництва біодинамічних, органічних вин базуються на контролі біохімічної чистоти виноградника, забороні застосування хімічних засобів, мінімізації механічного впливу під час виробництва, обв’язковій сертифікації.Проведений аналіз підтверджує світову тенденцію у виноробстві виробництво біодинамічних, органічних вин. Розширення асортименту винних карт закладів ресторанного господарства України відбувається в напрямку біодинамічних, органічних вин. The new tendencies in the production of biodynamic, organic wines are based on the control of the biochemical purity of the vineyard, the fencing of the cultivation of chemistry, minimization of the mechanical production of the certification during the wine production. Carrying out analyzes to confirm the tendency of wine production in biodynamic organic wines. The expansion of the assortment of wine cards pledges of the restaurant government of Ukraine will be included in the direct line of biological, organic wines.Документ Сорбція важких металів спіруліною(2010) Котинський, Андрій Валерійович; Салюк, Анатолій Іванович; Бартуш, Надія ВолодимирівнаДослідження здатності спіруліни поглинати іони свинцю, кадмію, кобальту, ртуті та цинку, вплив їх на продуктивність спіруліни та межу її витривалості щодо цих іонів. З усіх досліджених металів спіруліна характеризувалася дуже низькою здатністю до поглинання іонів кобальту, але високою продуктивністю. Максимальне поглинання кобальту на рівні 15,9-16,7% відбувалася при концентраціях цього металу в межах 25,0-35,0 мкМ (1,47-2,06 мхСо2-/л). Investigation of the ability of spirulina to absorb ions of lead, cadmium, cobalt, mercury and zinc, their influence on the performance of spirulina and its endurance limit for these ions. Of all the investigated metals spirulina characterized by a very low ability to absorb cobalt ions, but high performance. Maximum absorption of cobalt at 15,9-16,7% occurred at concentrations of this metal within 25,0-35,0 mkM (1,47-2,06 mxСo2-/l).