Перегляд за Автор "Блаженко, Марія Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання борошна тефу при виробництві органічного хліба(2020) Блаженко, Марія Сергіївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаРобота присвячена дослідженню використання борошна тефу для виробництва органічного хліба із пшеничного борошна. Досліджено показники якості борошна з тефу, його вплив на якість тіста та хліба. Встановлено, що внесення борошна тефу на заміну пшеничному борошну, у кількості 10 та 20 % сприяє зменшенню сирої клейковини у тісті. Встановлено раціональне дозування борошна тефу, на заміну пшеничного борошна, у кількості 10 %, оскільки таке дозування забезпечує найбільш наближені органолептичні та фізико - хімічні показники готових виробів до контрольного зразка та покращує харчову цінність виробів. Установлено рациональное дозирование муки тефу, на замену пшеничной муки в количестве 10%, поскольку такая дозировка обеспечивает наиболее приближенные органолептические и физико-химические показатели готовых изделий до контрольного образца и улучшает пищевую ценность изделий. The work is devoted to the study of the use of tefu flour for the production of organic bread from wheat flour. The quality indicators of flour with tefu, its influence on the quality of dough and bread are determined. It was found that the introduction of Tefu flour to replace wheat flour in the amount of 10 and 20% helps to reduce raw gluten in the dough. A rational dosage of tefu flour has been established to replace wheat flour in an amount of 10%, since such a dosage provides the most approximate organoleptic and physico-chemical parameters of the finished product to a control sample and improves nutritional value.Документ Дослідження впливу борошна з тефу на перебіг біотехнологічних процесів в тісті та якість органічного хліба із пшеничного борошна(2021) Блаженко, Марія СергіївнаДокумент Особливості виробництва органічного хліба з використанням конопляного борошна(2019) Фалендиш, Наталія Олексіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Блаженко, Марія СергіївнаСтаття присвячена дослідженню можливості використання органічного конопляного борошна для виробництва органічного хліба із пшеничного борошна. Вивчено вплив борошна коноплі на технологічний процес, якість тіста та хліба. Встановлено, що внесення конопляного борошна на заміну пшеничному борошну, у кількості 10, 15 та 20 % сприяє інтенсифікації бродіння тіста та скорочує тривалість вистоювання тістових заготовок. Визначено, що внесення 10 % конопляного борошна забезпечує стандартну якість хліба і сприяє його збагаченню фізіологічно-функціональними інгредієнтами. The article is devoted to the study of the possibility of using organic hemp flour for the production of organic bread from wheat flour. The effect of hemp flour on the technological process, the quality of dough and bread was studied. It was found that the introduction of hemp flour to replace wheat flour in the amount of 10, 15 and 20% helps to intensify the fermentation of the dough and reduces the duration of the proofing of the dough pieces. It was determined that the introduction of 10% hemp flour provides standard bread quality and contributes to its enrichment with physiologically functional ingredients.Документ Перспективи виробництва органічного хліба з додаванням борошна з тефу(2020) Блаженко, Марія Сергіївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Харитончук, Оксана ВікторівнаВ статті досліджено можливість використання органічного борошна з тефу для виробництва органічного хліба із пшеничного борошна першого сорту. Вивчено вплив борошна з тефу на технологічний процес, якість тіста та хліба. Встановлено, що внесення борошна з тефу на заміну пшеничному борошну, у кількості 10 та 20 % скорочує тривалість вистоювання тістових заготовок через відсутність глютену у своєму складі. Визначено, що внесення 10 % борошна з тефу, на заміну пшеничного борошна першого сорту, забезпечує відповідну якість хліба і сприяє його збагаченню фізіологічно-функціональними інгредієнтамиДокумент Технологічні аспекти використання борошна з тефу при виробництві органічного хліба(2020) Фалендиш, Наталія Олексіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Блаженко, Марія СергіївнаВ статті досліджено можливість використання органічного борошна з тефу для виробництва органічного хліба з пшеничного сортового борошна. Використання борошна з тефу дає можливість підвищити поживну та харчову цінність хліба за рахунок підвищення кількості білків, ненасичених жирних кислот, мінеральних речовин та вітамінів. Метою досліджень було визначення раціонального дозування борошна з тефу при виробництві органічного хліба із пшеничного сортового борошна та встановлення впливу борошна з тефу на технологічний процес, якість тіста та хліба